BAŞKAN'DAN

Saygıdeğer Meslektaşlarım,

Bu yıl bilimsel eczacılığın 185. yılını kutluyoruz. Öncelikle mesleğimizin kıdemlileri olan tüm merhum hocalarımıza, mesleğimiz için her alanda emek harcamış, gerek odalarımız gerekse meslek örgütümüzde fedakârca hizmet etmiş tüm meslek büyüklerimize şükranlarımı sunuyor, ebediyete intikal etmiş olan meslektaşlarımızı da saygı ve rahmet ile anıyorum.

Biz eczacılar, fakültelerimizden mezun olurken ettiğimiz meslek yeminimizin gerektirdiği şekilde, yıllardır hayatlarımızı insanlık hizmetine adayarak, din, milliyet, ırk, cinsiyet, kültür ve politik görüş farklarının vazifemizle vicdanımız arasına girmesine izin vermeden, mesleğimizi dürüstlük ve şerefle yaparak insanlık için hizmet etmekteyiz. Bu nedenle de kutsal bir mesleği icra etmenin gururunu her zaman yaşıyoruz.

Eczacılık Yeminimiz ve Deontoloji Tüzüğümüzün, eczacılar arasındaki saygıyı ve uyumu sağlayarak, birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında, mesleğimizin saygınlığının artırılmasında önemli rol oynadığına inanıyorum. Bu nedenle de Eczacılık Yeminimizi ve Deontoloji Tüzüğümüzü sizlere hatırlatmak ve tüm meslektaşlarımın bu metinleri tekrar tekrar okumalarının çok faydalı olacağına olan inancımı vurgulamak isterim.

Bir atasözümüz ‘Ağacın kurdu içinde olur.’ demektedir. Maalesef ki çok az da olsa yanlışlar yapan, kendi menfaatlerini her şeyin üstünde gören, ettikleri yemine uymayarak dürüst davranmayan, başta muvazaa olmak üzere birçok etik dışı davranışta bulunarak mesleğimize zarar veren meslektaşlarımız da var. Odamız kurulduğu günden beri bu konularda fazlası ile mücadele etmektedir ve her zaman da mücadele edecektir. Biz yöneticiler bu mücadeleden asla yorulmayız, hiçbir baskı ve tehdide de boyun eğmeyiz. Mesleğimiz için her zaman onurlu mücadeleyi gösteririz. Mesleğini dürüstçe icra eden tüm meslektaşlarımızın da bu onurlu mücadelede bizimle birlikte olmaları, bize destek olmaları her zaman bizlere moral olmakta ve gücümüzü artırmaktadır. Odamıza sunduğunuz katkıların ve verdiğiniz desteğin artarak devam etmesini temenni ediyor ve katkılarınız için teşekkür ediyorum.

İletişimin önemine inanarak, öncelikle tüm meslektaşlarımın birbirleri ile özellikle yakınındaki, semtindeki meslektaşları ile ve odamızın tüm kurullarında özveri ile hizmet eden meslektaşlarım ile her konuda iletişimde olmasını rica ediyorum. Tanışıklıklarımızı ve iletişimimizi artırırsak birçok sorunun üstesinden geleceğimize ve birlikteliğimizi güçlendirerek mesleğimize faydalı işler üretebileceğimize inancım tamdır. Odamız komisyonları gerek eğitimler ve gerekse sosyal etkinlikler, geziler düzenleyerek birbirimizi tanımamızı ve iletişimimizin güçlenmesini amaçlamaktadırlar. Oda organizasyonlarımıza katılımınızı artırmanızı temenni ederim.

Dünyada yaşanan savaşlar ve katliamlar, birçok ülkede ve ülkemizde de yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeni ile insanlık zor günlerden geçmekte ve insanca yaşamak gitgide zorlaşmaktadır. Her alanda halk sağlığı için çalışan meslektaşlarımızın birçok sorunu bulunmaktadır. Odalarımız ve meslek örgütümüz de bu sorunların çözülmesi ve geleceğimizin daha iyi olması için çalışmaktadır. Bu çalışmalar ne kadar yeterlidir ne kadar çözüm üretilebilmektedir konularıtabi ki tartışılabilir. Ancakdaha fazla çözüm, daha iyi bir gelecek ve daha güçlü bir meslek, tüm meslektaşlarımızın sorumluluk alması, odalarda ve meslek örgütünde görev talep etmesi, tabanın gücünü hissettirmesi ve sesini duyurması ile mümkün olacaktır. Bu nedenle de genç meslektaşlarım başta olmak üzere tüm meslektaşlarımı odamızın kurullarında, komisyonlarında ve faaliyetlerinde görev almaya bir kez daha davet ediyorum.

Daha yapılacak çok iş olduğunun bilinci ve hep birlikte olunca başaramayacağımız hiçbir işin olmadığı inancı ile hepinize en içten şükranlarımı sunuyor, daha güzel günlerin umudu ile 14 Mayıs Eczacılık Bayramımızı kutluyorum.

14 Mayıs 2024 - Okunma Sayısı : 1060