Ege Eczacı Odaları Sonuç Bildirgesi

Ege Eczacı Odaları Danışma Kurulu Toplantısı

 

                       

   Ege Eczacı Odaları Danışma Kurulu Toplantısı 26/12/2015 Cumartesi günü Balıkesir Eczacı Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.

 

Balıkesir, İzmir, Bursa, Denizli, Afyon, Muğla, Aydın, Manisa, Isparta, Burdur ve Uşak Eczacı Odalarının Katıldığı toplantıya Eskişehir, Çanakkale ve Kütahya Eczacı Odaları mazeretleri nedeniyle katılamadılar.

 

SGK Protokolü, Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılması hakkında tebliğ, Eczane Ve Eczacılar Hakkında Yönetmelik ve Bölgesel Sorunların gündem edildiği toplantıda TEB Kongresi süreci de bazı konuşmacılar tarafından değerlendirildi.

 

Toplantıya katılan TEB Merkez Heyeti Üyeleri Kubilay Aydın ve Cem Mercül yeni Merkez Heyetin iki haftalık çalışmaları hakkında ve protokol görüşmelerinde gelinen nokta ile ilgili bilgilendirmede bulundular.

Daha sonra söz alan Oda Temsilcileri teker teker düşüncelerini ifade ettiler.

Bütün konuşmacılar Ülkemizin bir bölgesinde yaşanan ve her gün can kayıplarının olduğu, insanların normal yaşantılarını sürdüremediği çatışma ortamı hakkında endişelerini dile getirdiler, bununla birlikte eczanelerin de içinde bulunduğu sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin de sona ermesi için gerekenin yapılması hakkında kararlılığın gösterilmesini istediler.

 

SGK ile yapılan Protokol görüşmelerinde ilişkin Protokolün sonuçlandırılması hakkında TEB Merkez Heyetinin almış olduğu karar katılımcılar tarafından olumlu ve olumsuz görüşlerle değerlendirildi. Yeni protokolün ivedilikle sonuçlandırılması ve Eczacının ekonomik taleplerine cevap verecek kazanımlar sağlaması ortak görüş olarak benimsendi.

 

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılması hakkında tebliğ konusunda eczacı karlılıklarının arttırılması, hizmet bedeli ve meslek hakkının tanımlanması, fiyat düşüşlerindeki eczacı zararlarının karşılanması konuları dile getirildi.

 

Eczane Ve Eczacılar Hakkında Yönetmelik konusunda her bölgenin farklı özellikler göstermesi nedeniyle yönetmeliğin bu farklılıklar düşünülerek yeniden elden geçirilmesi sonucu ortaya çıktı.

 

Reçetesiz antibiyotik satışı,

İFK’ya dava açılması,

Meslek hakkı,

Fiyat düşüşleri nedenli stok zararlarının karşılanması ve muhasebeleştirilmesi,

Eczanelerin Tarım Bakanlığı tarafından denetlenmesi ve Gıda Ruhsatlı Ürün Satış Belgesi,

Isı ve nem ölçerler,

Yardımlaşma Sandığının devam etmesi,

Hukuki bilgi havuzunun oluşturulması,

İş teftiş kurulu denetimleri

Eczacı eğitimleri (Mesleki ve Finans Konuları)

Stok Affı ve Günübirlik tedavinin getirdiği sorunlar

Kamu eczacılarının Özlük hakları ve pozisyonlarına ilişkin sıkıntılar.

 

Konusundaki sorunların çözümlenmesine yönelik isteklerin konuşulduğu toplantı Ege Eczacı Odaları Danışma Kurulu Toplantılarının daha üretici hale getirilmesi isteği ile sonuçlandı.

 

İzmir eczacı odası                               Afyonkarahisar Eczacı odası

Manisa eczacı odası                            Uşak Eczacı Odası

Aydın eczacı odası                              Bursa Eczacı Odası

Isparta eczacı odası                             Muğla Eczacı Odası

Burdur Eczacı Odası                           Balıkesir Eczacı Odası

Denizli Eczacı Odası

 

 

 

 

 

 

 

 

Bşk.Sertaç Özmen

13 Ocak 2016 - Okunma Sayısı : 2333